2011. november 10., csütörtök

Aranygyapjas szálláshely Mária Magdolna védelmében


Zala megye székhelye egyike hazánk legvirágosabb településének, melynek elismeréseképpen az Arany Rózsa-díj büszke tulajdonosa. A Zalai-dombság ölelésében fekvő város páratlan természeti környezete vonzó turisztikai célpont. Az Alsóerdő botanikailag védett területén tavasszal színpompás azáleák borítják a völgyet és gyönyörködtetik a szemet. A városlakók kedvelt kirándulóhelyei a  Csácsi arborétum és két kis patakból tóvá kerekedett Gébárti - tó. Parkok és ligetek nyújtanak nyaranta árnyas felfrissülést, kellemes pihenőhelyet és helyi védett nemes fák, platánsorok, vadgesztenyefák, a szenterzsébethegyi gesztenyefa, a gömbkőris fasor látványa örvendezteti meg az utazókat.



Zalaegerszeg szívében a  két és fél évszázada épített vendégfogadó helyén a 2014-ben 120 éves Hotel AranyBárány***superior  egész évben fogadja a városba érkezőket.
A patinás épületben 4 db egyágyas, 35 db kétágyas és 5 db franciaágyas standard szoba, a második emeleten összenyitható családi szoba, a „régi szárnyon” 4 klimatizált kislakosztály és 5 lakosztály várja a pihenni vágyókat. Apartmanja nappalival, étkezővel, hálószobával és konyhával, a fürdőszoba sarokkáddal felszerelt.

A szálloda elegáns étterme évszázados tapasztalatával áll „Kulinária” szolgálatában. Hangulatos környezetben, kiváló ételeket és kitűnő italokat fogyaszthatnak a vendégek. Az ízek élvezete figyelmes kiszolgálással párosulva megédesíti az étkezések óráit.

A hotel rendezvénytermei a munkamegbeszélések, tanácskozások, meetingek, céges- és családi rendezvények elegáns helyszínéül szolgálnak.
Kisebb összejövetelek számára a földszinti Tárgyaló ajánlott, mely új bútorokkal felszerelve, teljes burkolatcsere és klimatizálás után a hajdani Tükörteremből alakult át.

A boldog békeidők társasági rendezvényeinek színhelye volt egykor a szálloda első emeleti díszterme. Mai nevén Télikert bálterem 220 négyzetméteres alapterületével, közel tíz méteres belmagasságával, magán viselve a 19. század építészeti jegyeit, mint egykoron, ma is az eleganciát sugározza.
Konferenciák, kerekasztal-beszélgetések, díszétkezések, álló- és ültetett fogadások, bálok, lakodalmak, évfolyam-találkozók ideális helyszíne. Az előtérben található drinkbár biztosítja a rendezvény büfészolgáltatását.

Szülővárosom, Zalaegerszeg nagyon kedves hely a szívemnek. Apró gyerekként ámulva tekintettem fel a szép épületre, talán már akkoriban is érezve a belőle sugárzó múltbéli üzenetet. Manapság –már felnőttként – tudom is a vonzás magyarázatát. A zalai emberek számomra meghatározó nyitottsága és vendégszeretete sugárzik a falakból. Az Aranygyapjastól az Arany Bárányig utat a vendéglátás írott és íratlan szabályainak betartása és a vendégek szolgálata határozta meg. Mindezt szelíden és szerényen, ahogy a névadóhoz illik.

Budapesttől, a Balaton irányából egy út vezet a szálloda irányába: a 76-os útról érkezve a vendég célba ér és kellemes pihenőhelyre talál.
A vendéglátás „tradicionális-zalai”, a minősítés európai. A Hotel Arany Bárány*** superior a Hotelstars.eu által minősített szálloda.

Magyarország megér egy percet! Zalaegerszeg 1 perce:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése