2011. október 4., kedd

„Budapest szőlőskertjének” luxus szálláshelyei a Velencei-tó partján

Fejér megye északkeleti szélén, a z Etyeki-dombság kezdetén terül el hazánk egyik legújabb bortermelő területe, a Budapest szőlőskertjeként is emlegetett  Etyek-Budai borvidék. Éghajlati és talajadottságai megegyeznek Champagne-éval, ahol kiváló pezsgő alapborokat termelnek és Törley márkanév alatt palackoznak. Az etyeki, budai és velencei körzetben 24 település szólóültetvényei alkotnak egységet.
Etyek régebben a német fordításból „pimasz lomposnak” nevezett szőlőfajta termesztéséről vált híressé. Magyarra fordítva a kemény, de mégis könnyű és légies pezsgőalapul is szolgáló Hosszúnyelűt jelenti. A vidéken finom illatú, határozott savú, elegáns száraz borokat termelnek.  Fő fajtái a Chardonnay, az Olaszrizling és a Királyleányka. Mára már nemcsak pezsgőalapként, hanem különleges minőségi borként is értékesítik a hazai és külföldi piacokon.
A borvidék négycsillagos szállodái hazánk második legnagyobb természetes tava, a 27 négyzetkilométeres Velencei-tó partján találhatók. A tó körüli természetvédelmi terület madárvilága Európa-szerte egyedülálló érték. Nyaranta fürdőzők népesítik be a partot, ősszel pedig a domboldalakon megkezdődik a vidám szüret. A borvidéken szállást keresők négycsillagos szállodákra lelnek, melyek minden évszakban páratlan élményekkel gazdagítják az utazókat.


Nem többet, mint „egy hajónyi élményt” kínál a Velencei-tó legfiatalabb szállodája, a tó fővárosában, Gárdonyban épült Vital HotelNautis****. A hajó formájú épület színeiben és anyagaiban a természetbe harmonikus illeszkedik. A vendégek részére 81 szobát és 4 átlagon felüli lakosztályt alakítottak ki, ahol a modern berendezés a luxus és a kényelem érzetét nyújtja.

A kulináris élvezeteket kedvelők a 150 fős Selander Restaurant gazdag kínálatából válogathatnak, ahol a magyaros ételeken kívül a nemzetközi konyha remekeit is megtalálják. Szüreti program kezdete előtt nem kevesebbet, mint a környék világhírű pálinkájából kaphatnak ízelítőt a vendégek.
A borvidéken járva, a szálloda saját borospincéjében kóstolhatók a vidék kitűnő illatos és ízes borai.


A wellness kedvelői szüreti időszakban is valódi paradicsomra lelnek Velencén egy olyan komplexumban, amely egyszerre spa-, wellness-, konferencia- és gyermekbarát szálloda.
A közvetlenül a tó partján elhelyezkedő Velence Resort &Spa****superior különleges élményt nyújt és a könnyedség élményével ajándékozza meg az itt megpihenőket. A panoráma egyedülálló, a szolgáltatások minden igényt kielégítőek. Minden egy helyen minden évszakban. Szüret idején pedig az „Őszi színek nyomába” eredhetünk a természet felfedezésével, szüreti hangulatban, ezerszínű nyárutóban ezernyi élménnyel gazdagodva.
A szálloda kivételes helyzetéből adódóan egyszerre rendelkezik tóparttal és gyógyfürdővel. A vizek paradicsoma ezer négyzetméter vízfelületű élményfürdővel és wellness komplexummal rendelkezik. 183 különböző kategóriájú szobáiban az egyénileg-, párban- vagy családdal érkezők valamint az üzleti úton járók egyaránt megtalálják a megfelelő pihenőhelyet.

A túrák, barangolások, fürdőzések után pedig kitűnő konyhával várják a visszatérőket. A 170 fős  Sanse Café & Restaurant  szemet gyönyörködtető látványban részesíti a vendégeket a Velencei-tóra és a környező dombokra néző panorámával. Az érzékek kényeztetésének része a szakácstudomány remekeinek felsorakoztatása a magyar-, nemzetközi- és vegetáriánus ételek bőséges kínálatával. Étkezések előtt egy kupica világhírű Agárdi pálinka és étkezések után a  környék kiváló borainak választéka a hozzáértők ajánlatával harmonikus kulináris élmény.

A halványuló és egyre erőtlenebbé váló napsütésben is érdemes a népszerű üdülőhelyre látogatni. A borvidék felfedezése, kincseinek megízlelése és a vendéglátás gyöngyszemeinek felkeresése feltölti „raktárainkat” melegséggel és energiával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése