2011. október 26., szerda

Pihenő a wellness hullámhosszán a Szamárkő alatt


Dunántúlon, a Balaton déli partján fekvő város nevét az ősi áldozati hely, a Szamárkő néven ismert magányos sziklacsoportról kapta. A magyar tenger tíz kilométeres partszakasszal ajándékozta meg Zamárdi települést. A fürdőtelep kiépítésével száz éve örvendezteti meg a Balaton szerelmeseit. Legmagasabb pontjáról, a Kőhegyről csodás panoráma tárul a kiránduló szeme elé: szinte az egész Balaton láthatóvá válik. 


A város központjában, a vízparttól pár lépés távolságra elegáns, négycsillagos hotel fogadja a városba érkezőket. Idén júliusban megnyitotta kapuit a város legújabb szállodája, a Hotel Wellamarin**** Leisure & Wellness.
A szél és a víz, az ősi keleti bölcsesség alapjait felhasználva az építés során a környezetbe illeszkedő, nyugalmat és harmóniát árasztó szálláshellyel gazdagodott a település. Az Ég és a Föld törvényszerűségeit figyelembe vevő, az ember és a természet összhangját megteremtő irányzat a belső egyensúly helyreállítását hivatott szolgálni. Alapfeltétele az életerő vagy csí szabad áramlása, az öt energia jelenléte.
A hotelben a szobák kialakításakor és berendezésében megjelenik a fa, tűz, föld, fém a víz elem. A színek alkalmazása erősíti a pozitív energiák jelenlétét, a Feng shui szellemében.

A vendégek Superior- és Deluxe szobatípusok között választhatnak, melyek hangszigeteltek és parkettásak. A mesés Tihanyi-félszigetre néző apartmanok és lakosztályok között megtalálhatók az egy- és a két hálószobával, valamint nappalival rendelkezők is. A Superior-, Deluxe-, Tihanyi apartman és a Panoráma Deluxe lakosztály minden igényt kielégítő pihenőhelyül szolgál.

Céges rendezvények lebonyolítására modern hangtechnikával és eszközökkel felszerelt konferencia- és szekciótermek állnak rendelkezésre. A 12 fő befogadóképességű teremtől a 150 fős konferenciateremig számos lehetőség kínálkozik a rendezvény jellegétől és a résztvevő számától függően.

A mindennapi stressz, a feszültségek oldásának színtere a wellness részleg, melynek ablakából a kertre nyílik kilátás. Minden egy helyen megtalálható, ami a feltöltődéshez, megújuláshoz szükséges.
Szolgáltatásai minden korosztály számára élményt nyújtanak.
A közel száz négyzetméteres élményelemekkel felszerelt belső medencében a gyermekek a részükre kialakított pancsolóban lubickolhatnak. A szervezet ellenálló képességének növelése, az immunrendszer erősítése érdekében különböző típusú szaunák állnak rendelkezésre. Az aromaterápiás és finn szauna mellett az infraszauna és a gőzkabin, különböző hőmérsékleten és páratartalommal üzemelve fejtik ki jótékony hatásukat. A felfrissülésről a merülő medence és a jégbarlang gondoskodik.
A gyertyafényes caldariumban, ahol magas páratartalomban, a fűtött padokról egyenletesen visszaverődő melegben eltöltött fél óra elmúltával érezhető a csodás, feszültségoldó hatás.

A szálloda konyhája abban „mesterkedik”, hogy elsősorban helyi alapanyagokból házias ízeket varázsoljon a vendégek asztalára. A hagyományos sült kolbász, füstölt hal és a hamburger mellett a fitnesz- és wellness ételek, a nemzetközi ínyencségek és a tradicionális magyar konyha remekei is a vendégek asztalára kerülnek. Az elegáns étteremben büféreggelivel, büféasztalos vagy a’la carte menüválasztékkal várják a vendégeket.

Csábító sütemények, koktélok, kávékülönlegességek széles választéka kínálkozik a kávézóban egy kellemes étkezés után, a nyugalom perceire. Egy ital a bárban, egy szivar a hallban, bowling a pályán. Az álom valóra váltható.

A hotel csillagjai a wellness, gasztronómia, feng shui és vendégszeretet. Közös néven: Hotel Wellamarin**** Leisure& Wellness.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése