2011. október 20., csütörtök

Narancsszínű fények október utolsó éjszakáján


A boszorkányok, szellemek, kísértetek ünnepe október 31-e éjszakája. Ősi hagyományokból indult, a római korban Pomona-nap, a keltáknál samhain ünnep, az angolszász országokban halloween. A kelták a napisten és a november 1-jére eső újév tiszteletére rendezték és elűzték a gonosz szellemeket. Az idők folyamán az ünnep legfontosabb jelképe a töklámpás lett.
Október utolsó napján sejtelmes fények pislákolnak Inárcs község határában. Egy 34 hektáros fenyőerdőben található csodaszép szállodában október 28. és november 1. között ami tapasztalható, az nem más, mint „Töklámpások az éjszakájában” .

 


A Bodrogi Kúria Wellness Hotel**** minden évszakban kínál meglepetéseket. Itt a tavasz, nyár, ősz és a tél más és más színekkel, ízekkel, illatokkal várja a vendégeket. Halloween tiszteletére páratlan akcióval kedveskednek azoknak a vendégeknek, akik 3, 4 vagy 5 napot szeretnének eltölteni egy varázslatos környezetben, remek ajánlatokkal. Megérkezés után üdvözlő itallal veszi kezdetét a programsorozat. Egy alkalommal lovaskocsival járhatják be a környező erdőt, mely az ősz színeiben pompázik. Forralt bor és forró tea segít a felmelegedésben a borongós napokon. Délutánonként a szabadtéri gesztenyesütés fortélyait leshetik el az érdeklődők és megízlelhetik a forró és ízletes őszi különlegességet. A család apraja- nagyja kellemes élményekkel gazdagodhat az itt tartózkodás során. A felnőttek a wellness világában kényeztethetik magukat, sportolási és kikapcsolódási lehetőségként a fittness terem, asztalitenisz, és társasjátékok állnak rendelkezésre. Szombaton délután a legkisebbeké a terep, amikor kedvükre változhatnak át pókká, boszorkánnyá, denevérré vagy varázslóvá, amikor arcocskájukat ügyes „piktorok” veszik kezelésbe. Este közös töklámpás faragáson vehet részt a család. A kicsik bizonyára izgatottan várják majd a vasárnap délutánt, amikor játszóházban és mesevetítésen vehetnek részt.

Az ünnep nem telhet el kulináris élvezetek nélkül. A vendégek bőséges büféreggelikkel és ínycsiklandozó vacsorákkal kényeztethetik ízlelőbimbóikat, a chef ajánlásával.

Az Egri történelmi borvidéken, a festői Szépasszonyvölgyben már tisztára mosottan sorakoznak a pincékben a puttonyok. Véget ért a szüret, már csak néhány szőlőfürt árválkodik a tőkéken, hogy a fagy beállta után igazi kuriózum, jégbor készüljön belőlük. Eger minden évszakban más arcát mutatja, de mindenkor érdemes felkeresni. A vendégszeretet évszaktól, szokásoktól és hagyományoktól függetlenül változatlan marad.
A város legújabb szállodája, a Hotel Ködmön**** , másfél kilométerre Eger barokk belvárosától felejthetetlen élményt kínál a látogatóknak. Október 28. és november 1. között a rejtélyek birodalmába érkezhetnek a vendégek. 


„A Halloween napjainkra azzá az éjszakává vált, amikor büntetés nélkül mindenféle "pajkos" dolgot meg lehet csinálni"- vallják a szállodában és szerintük: Halloween – rejtélyek éjszakája
Három éjszaka eltöltése után a negyedik éjszakát ajándékba kapják a vendégek, akik válogathatnak a kétágyas superior-, superior lux szobák és lakosztályok között. Varázslatos wellness világban telhetnek a nappalok az élményelemekkel tarkított színterápiás pezsgőfürdőben, szaunában.  Az aromaterápiás gőzkabinban.a rituálé holt tengeri sóval és toszkánai fügemézzel a kényeztetés magasiskolája. Az élmény hölgyek és urak számára egyaránt kínálkozik. A gyengébb nem képviselői testmasszázs alkalmával nem kevesebbe, mint az „örök fiatalság titkát” fejthetik meg, a teremtés koronái ezalatt a masszázsmedencében, kellemes rozé borok társaságában múlathatják az időt.

Minden nap tartogat meglepetéseket. Pénteken és szombaton este svédasztalos vacsorát, vasárnap borkóstolóval egybekötött esti étkezést kínálnak a vendéglátók. Az ízek szerelmesei hétfőn este a Ködmön Csárdában költhetik el háromfogásos vacsorájukat.
Vérpezsdítő muzsika ritmusai szólítják a parkettre a táncos lábú vendégeket szombaton este a Cafe Habana koktélbárban. Fergeteges party készül a Hotel Ködmön****-ben napjaink népszerű slágereivel és hamisítatlan latin zenékkel.

Halloween a szokásai a kezdetektől sokat változtak. Egy azonban közös: a szellemeket távol kell tartani, meg kell újítani a testet és a lelket. Kiváló lehetőségeket kínálnak erre a célra az említett programajánlatok. A választás, a kínálat és a vendéglátás egyöntetűen: négycsillagos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése