2011. szeptember 13., kedd

Az otthon harmóniája a vendéglátásban, karnyújtásnyira a kultúrától


Pécs városa értékes és színes oldalakkal gazdagította hazánk nagy történelemkönyvét. Az ókori Sophiane-ból a török dúlta időkben keleties hangulatú, a hódítók képére formált település, a dzsámi városa lett. Mára mediterrán hangulatú, a történelem nyomait dédelgető, kiemelkedő idegenforgalmi fontosságú várossá alakult. Változott az idővel és minden korban magához vonzotta és továbbéltette kulturális értékeit. Két évezred alatt a kulturális rétegek egymásra rakódásából megmaradt a magyar, horvát, sváb hagyományokból mindaz az érték, amit ma egy szóval úgy nevezünk: Pécs. Sui generis, vagyis: különleges, sajátos, egyedi.

Ugyanez vonatkozik egy butikhotel meghatározására is. Kialakításakor a belsőépítészeti megoldások a vendégszeretetet tükröző barátságos környezet megteremtését és az egyedi stílust tartják szem előtt. Egyedi és jól megkülönböztethető.

Első születésnapját ünnepelhette nemrégiben a város legújabb szállodája, a Corso Hotel Pécs****, egy valódi butikhotel, a történelem ölében, karnyújtásnyira a kultúrától, közvetlen kapcsolattal a Tudás-, Konferencia- és Koncertközponthoz.

Az egyedi hangulatú, elegáns szálloda a vendégek számára az otthon kényelmét és hangulatát kínálja a harmónia és az elegancia jegyében.
Kivételességében maga a város is megjelenik értékeivel. A világhírű Zsolnay-kerámia a falakon kívül és belül, a helyi képzőművészek alkotásai a falakon. Egy szálloda a városban, város a szállodában.

Három különböző típusú, összesen 81 szobával várják a vendégeket.
A Trend, Classic és Mediterrán szobatípusok letisztult és egyedi stílussal, barátságos  színvilággal, a mai igényeknek megfelelően berendezettek. Mindhárom stílusban megtalálhatók a standard, superior szobák és lakosztályok.
A szálloda belső udvarára néző standard -, Mecsekre néző, elegáns és csendes superior szobák minden igényt kielégítő felszereltséggel állnak rendelkezésre. A sarok lakosztályok 44 négyzetméteresek, szomszéd szobával összenyithatóak, így biztosítva a családok ideális pihenőhelyét. A Classic lakosztály közel ötven négyzetméteres, szaunával felszerelt, a Trend lakosztály 55 négyzetméteres, üvegfalú fürdőszobával berendezve.  Mindkettőből a Mecsek látványa egy eltolható üvegfalu, ülőbútorokkal felszerelt teraszról élvezhető.
A mozgáskorlátozottak maximális kényelmét biztosítja a hotel belső udvarára néző, speciális igényeket kielégítő lakrész.

Az üzleti útra érkezőknek, tanácskozások, találkozók színhelyeként kiváló adottságokkal rendelkező szálloda különböző méretű termei a mai kor követelményeinek megfelelően kerültek kialakításra. A konferenciáknak otthont adva érvényesül a butikhotel jelleg, mely szerint a trendkövetés előírás, a legkorszerűbb technika alkalmazása pedig követelmény.
A 70 fő befogadóképességű, hangulatos és modern étteremben a magyar és a nemzetközi konyha különlegességeiből válogathatnak az igényesen étkezők, a finom ízek szerelmesei. A bárban pedig megízlelhetők Baranya megye „kincsei”, a Mecsekaljai- és Villány- Siklósi történelmi borvidék legnemesebb borai.

Egyediség és trendkövetés a vendéglátásban, a szállodatípusra jellemző különleges, személyre szabott bánásmód megvalósulása: Corso Hotel Pécs****.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése