2011. szeptember 8., csütörtök

Melengető, puha ködmönbe bújtatott vendégszeretet a Szépasszonyvölgyben

Szeptember ezerszínű tarisznyájával már a szőlőskertekben ballag. A szüreti készülődés izgalma érezhető a levegőben Eger legnagyobb kiterjedésű, közel kétszáz pincét számláló, összefüggő borpincés területén, a Szépasszonyvölgyben. A ma élő emberek számára szinte mindegy, hogy a völgy névadója az ősvallásban a szerelem istenasszonyaként tisztelt nőalak vagy az egyik pince jó borát árusító hajdan volt szemrevaló teremtés netán egy úri villa kikapós fehérnépe volt-e. A név az évszázadok során összekapcsolódott a minőségi egri borokkal.

A vendéglátásban új időszámítás kezdődött és indult el évszázados hódító útjára a város legújabb szállodája, a Hotel Ködmön**** megnyitásával. Négycsillagos komfort háromcsillagos áron az egri borvidék Oázisában, ahol a tradicionális európai vendéglátás és korunk igényeinek harmóniája valósul meg.

A város legújabb szállodájában kényelmes szállást biztosítanak, meleg színekkel és vendégszeretettel. Exkluzív belső terekkel, luxuskivitelű szobákkal várják a vendégeket, melyek közül 16 db erkélyes, kétágyas superior szoba, 2db jakuzzi kádas fürdőszobával felszerelt superior lux szoba és 2 db erkélyes, nappali és hálóhelységgel kialakított lakosztály választható. Egy üveg egri bor és csokoládé örvendezteti meg a szobába lépőket üdvözlő ajándékként. Üzenetük: „Már vártunk. Érezd jól magad nálunk!”

Az üzleti utazók számára 80 fő befogadóképességű, a legmodernebb technikával felszerelt elegáns rendezvényterem áll rendelkezésre, mely hangszigetelt fallal szekcionálható. A szervezők munkájának sikere érdekében a szálloda indoor és outdoor csapatépítő programok összeállításával is rendelkezésre áll.  

A wellness részleg személyre szabott szolgáltatásai a valódi feltöltődés élményét biztosítják. Nemzetek ajándékai a fürdőkultúrában a török gőzfürdő és a finn szauna. Az élményelemekkel felszerelt fényterápiás pezsgőfürdő után igénybe vett ősi rituális masszázs a kényeztetés csúcsa.

Hazánk nevét a nagyvilágban többek között a tradicionális magyar ételek, a minőségi borok és a cigányzene is fémjelzi. A vendéglátás világában egy helyen megtalálható mindez, a szállodához tartozó közel 250 éves hajdani borospincéből kialakított Ködmön Csárdában. A mesterszakácsok hitvallása a szeretet, mely végigkíséri az ételkészítés minden fázisát az alapanyagoktól az elkészült kulináris remekművekig. A mesterfelszolgáló a vidámságra esküszik. A szeretet és vidámság pedig pozitív energiák formájában bujkál az ízek és az illatok kavalkádjában a vendégek asztalán.
 
A mesés ruhadarab említésekor önkéntelenül is Móra Ferenc jut eszembe. Ezúttal azonban nem a hímzett kabátka keresi a kincset, hanem az utazó találja meg a Szépasszony völgyében, ha felkeresi a Hotel Ködmön****-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése