2011. szeptember 7., szerda

Agria esszenciája a vendéglátásban

Az egri borvidék központja, a „barokk ékszerdoboz” az egyik legszebb történelmi város hazánkban. Oktatási és kulturális centrum, múzeumai és műemlékei világhírűek. Neve a nemes égerfa szóból származik, melynek jellemzője, hogy csemetéi olyan erős gyökeret eresztenek, hogy nehezebb körülmények között is erős fává serdülnek. A történelem igazolta a névadást. Az erős gyökerek biztosan tartották a törzset és közel száz éven át a török pusztító szablyái előtt sem hajoltak meg.

Eger belvárosának szívében, a történelem közelségében, a hős egri vár szomszédságában, karnyújtásnyira a város látnivalóitól épült különleges atmoszférájú szálloda a Hotel Aqua***.

Egyidejűleg 50 vendégnek biztosítanak kényelmes pihenést a 16 darab, átlagosnál nagyobb alapterületű, klimatizált barátságos szobában. Családok, baráti társaságok, konferenciák résztvevői számára ideális szálláshely, a valódi alvásélményt a gyógymatracokkal felszerelt ágyak és az antiallergén paplanok és párnák garantálják. A hotelben 5 konyhasarokkal felszerelt, összkomfortos apartman a családok maximális kényelmét szolgálja. Itt szeretettel várják a gyerekeket, alvásukhoz babaágyat, kedvenc tevékenységükhöz pedig környezetbarát játszóteret kínálnak.
Üzleti találkozók, kisebb létszámú tanácskozások kedvelt helyszíne a modern technikával felszerelt, mesterséges és természetes fénnyel ellátott légkondicionált  konferenciaterem. A kellemes környezet és a szálloda negyedszázados rendezvényszervezési tapasztalata, közreműködése a szervezéstől a lebonyolításig, a siker kulcsa. Kávészünet és séta a kertben. Olyan kikapcsolódási lehetőségek, melyek növelik a résztvevők komfortérzését.
Az aktív pihenés kedvelői számos lehetőség közül választhatnak. A közelben található Török fürdő, Termálfürdő és Uszoda a víz gyógyító- vagy frissítő erejével biztosítják az ellazulást, a történelmi nevezetességek iránt érdeklődők könnyű sétával tehetik kellemessé napjaikat. Akik kissé messzebb vágynak rövid utazással elérhetik a Bükk és a Mátra meseszép helyeit.
A kirándulások után pedig öröm visszatérni a barátságos szállodába, ahol már csábító illatokkal várja a vendégeket a Zsálya bisztró. Az illatok pedig párosulnak a gasztronómiai remekművel látványával. A tányérokon felsorakoznak a táj jellegzetes specialitásai, friss, a szezonnak megfelelő környéken termelt alapanyagokból és erdők-mezők ajándékaiból. A séf pedig költeménnyé varázsolja a Bükk hegység nagyvadjainak, a szivárványos pisztrángnak, szürkemarhának és a mangalicának a húsát. Körítve gombákkal, illatos gyümölcsökkel, friss fűszernövényekkel. Asztalra kerülnek a pompás házi sajtok és hentes-termékek. Jó vacsora jóféle itókát kíván. Egy történelmi borvidék központjában nem kell messzire mennie a vendéglátóknak, hogy poharakban megcsillanjon a hegy levének arany karikája.
Nyáresték felejthetetlen hangulata elevenedik meg a hóesésben, a kandalló mellett, amikor felidézzük a gyönyörű kertben elköltött vacsorák, bográcsozások és grillezések emlékeit.
Eger igazi esszenciája: vendégszeretet, valódi gasztronómia, nemes borok, gyógyvizek, kirándulások, felfrissülés, ellazulás. Hotel Aqua***


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése