2011. szeptember 8., csütörtök

Szállodává érett hajdani parasztház a törökjárta Himfy vár romjai alatt


A Bakony hegység maga a szerelem. Lehetetlen teljes valóságában kiismerni, csak elfogultan lehet szemlélni. Folyton új élményekkel gazdagít, megunhatatlan és felejthetetlen. A Dunántúli középhegység legnyugatibb és legnagyobb tagjának nincs két egyforma szeglete, virágos mezeje és erdeje. Az idilli tájba települt kis falvak együtt élnek a természettel és kitűnő érzékkel rakták le hajdanán házaik alapköveit. A természet ölelésében, csendben és nyugalomban él Döbrönte község apraja-nagyja. A török időkből származó Himfy vár romjaitól letekintve látható a bájos bakonyi falucska vendégváró háza, a Hotel Hasik****.

Távolról szemlélve nem látható az épület eredője, a régi parasztház, mely napjainkra épületegyüttessé nőtte ki magát.
Ami szemmel látható, az a környezetbe illó építkezési mód, a hűvösebb és melegebb színek játéka. A parkra néző utcafront felőli, egyszerűbb stílusú, érzésében az előbbi, míg a mediterrán színvilágú étteremrész az utóbbi hatást váltja ki. Teszi mindezt lágy átmenetben, korántsem éles határvonalak jellemezte diszharmóniában.

Azok az utazók találják meg a szállodában az ideális pihenőhelyüket, akik számára fontos a természet szépsége, kézzelfogható közelsége és a kényeztetés, családokat is tárt karokkal fogadó vendégszeretet. Ők a „déjá-vu” élményét tapasztalják meg, mely érzés mindenki számára megnyugtató. Szoros kapcsolatban áll a „visszavágyom” érzettel. 

A hotelben 38 kétágyas szoba közül válogathatnak a vendégek, melyek közül 23 balkonnal felszerelt. A változatlan alapfelszereltség mellett a belsőépítészeti megoldások és a színvilág különböző. Az egykori parasztház az igényeknek megfelelően növekedett és változó hangulatban bővítette tereit. Tette mindezt harmonikusan, összességében kellemes benyomást keltve.

A szállodában 2 természetes megvilágítású, klimatizált, modern technikai eszközökkel felszerelt tágas konferenciaterem és egy szekcióterem áll rendelkezésre tanácskozások, bemutatók, üzleti összejövetelek céljára.

A közösségi terekben lehetőség nyílik családi rendezvények, baráti összejövetelek megtartására. A 40 fő befogadóképességű Himfy-terem és a meghitt hangulatú Kandallószoba a közös kikapcsolódások kellemes színtere. A borkóstolóktól a zenés-táncos programokig sok vendégnek nyújtott már önfeledt kikapcsolódást falai között. A családi tűzhely melegét őrző szoba mellett, az egykori parasztház alagsorban található pincebárban és borozóban, a meghitt esti beszélgetések jó alkalmat szolgáltatnak arra, hogy a poharakba kerüljön a híres „nászéjszakák bora”, a Somló hegy leve, melyet derült időben a balkonokról is megcsodálhatnak a vendégek.

A tevékeny életmód kedvelői nyaralásaik során, pihenőidejük napjaiban is aktív kikapcsolódásra vágynak. A szálloda wellness szolgáltatásai, fitneszterme, tavasztól őszig a parkban található teniszpályák és úszómedence megfelelő helyszínei a mozgás kedvelőinek.

Teljes körű kiszolgálásban részesülnek a legínyencebb vendégek is az exkluzív berendezésű, száz fős étteremben. Mesterszakácsok irányításával készülő ételköltemények széles választéka találkozik a szakértő italajánlatokkal. A vendég választ és rendel. A kör nyitott maradna azonban a kedvességet kifejező, a világ dolgait egyenesbe hozó görbe vonal nélkül. A mosoly pedig valódi az étterem személyzetének ajkain. A gasztronómiai élmény ezen összetevők nyomán válik valódivá.

Minden szálloda a „hely szelleme” által meghatározottan működik. Építő erő, átjárja a házat és vonatkozik a vendéglátó csapat minden tagjára a tulajdonosi szemlélet: „Mosolyogni nem mi tanítjuk meg őket, de nagyon ügyelünk rá, nehogy elfelejtsék e legfőbb tudást.”

Az együttműködő csapat pedig megnyugvással búcsúztatja el a vendégeket: „Akkor értük el célunkat, ha vendégeink már az első érkezést követően úgy érzik, törzsvendégek nálunk, és elutazáskor úgy döntenek, hogy valóban azok lesznek.”

Az utazók és rendezvényszervezők véleménye alapján az ország „TOP 50 legbarátságosabb szállodájának” gyöngyszeme egy Veszprém megyei kis faluban a húszesztendős Hotel Hasik****.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése