2011. szeptember 29., csütörtök

Spa menedék – a mosoly négy csillaga Zala gyöngyszemében

A Zalai-dombság peremén fekvő romantikus városka megállásra készteti az utazókat. Minden egy helyen megtalálható, ami mai rohanó világunkban a pillanat megállítását indokolja. Azokét a pillanatokét, melyek festővászonra, kottalapra vagy verssorokba kívánkoznak. Ruffy Péter nagyváradi születésű, Pulitzer emlékdíjas író a kívülről érkező, mégis mélyen belül érző szakértelemmel vetette papírra sorait az ölelő táj láttán: „Ezernyi völgy. Ezernyi hajlat, ezernyi domb, ezernyi erdősziget./ Ezernyi hajlék, fehér présházak, vasalt ajtajú öreg borospincék, tündérnyi / völgyhajlatok…fekete rigó füttye hinti be a tájat. A tájat mely/ hasonlíthatatlan. A tájat, amely egyedülvaló.”
Zalakaros szépsége és nyugalma mellett kincset érő termálvízzel megáldott. A természet csodadoktora pedig gyógyít. „Rendelőjében” nyíltszívű és vendégszeretetükről híres helybéliek teszik feledhetetlenné az itt töltött napokat. Zala hamisítatlan és „hasonlíthatatlan.”
A MenDan Thermal Hotel & Aqualand****superior  harmóniába rendezte mindazt, ami a tájról, a környezetről és az emberekről elmondható. Számos elismerő cím birtokában, melyek elnevezése önmagáért beszél, méltán tekinthetjük kincskeresésünk végállomásának. A szálloda elnevezése a tulajdonosok szeme fényeinek keresztneveiből tevődik össze, ami belső késztetésből, veleszületetten határozza meg a kiemelkedően családbarát vendéglátás tényét. Oly módon, ami iskolában nem tanulható. „A név kötelez!”
„A mosoly négy csillaga”, a szlogen, a küldetés rövid megfogalmazása. Kulcsszavai pedig a tökéletes, a minőség és a szolgáltatás, mely magában foglalja a szolgálat szót. A különbözőség pedig az apró részletekben rejlik.

Melegséget, harmóniát és nyugalmat árasztó, bézs és pezsgő árnyalatú, elegánsan berendezett 161 standard- 3 de lux szoba, 98 superior- 16 luxus superior szoba, 15 exkluzív apartman, 12 stúdió, 14 junior suite szoba és 2 lakosztály közül választhatnak a vendégek. A lakrészek ebben a szállodában „spa menedék” megkülönböztető fogalommal illethetők.

Tanácskozások, rendezvények, továbbképzések, meetingek, családi-, baráti összejövetelek lebonyolításához elegáns környezetben, technikailag teljes körűen felszerelt különtermek állnak rendelkezésre. A helyszín minden igényt kielégít, a program sikere ezután már a szervezők feladata.

Hazánkban a wellness említésekor a MenDan**** kategóriájában többszörösen díjazott szálloda. Legkiemelkedőbbek talán a minőségi és a családi jelzők.

A wellness a jólét és a teljesség fogalmaiból képződött és egyfajta életérzést jelöl. Meghatározó életfilozófia, mely a testi és lelki egyensúly fenntartásának eszköze. Ha harmóniára, csendre és békességre vágyunk, talán mindnyájunknak egy sziget jut eszébe. Sziget, melyet kékség ölel körül, mely szín magában hordozza és szimbolizálja az áhított állapotot, a harmóniát, a csendet és a békességet. A szálloda Spa szigetének környezete a nagy víz érzetét kelti.

Az ezer négyzetméteres Aqualand fürdőkomplexum 7 medencével, szauna szigettel, fitness teremmel, panoráma és napozó terasszal, élményzuhanyokkal várja a fürdőzni vágyókat. A tahi masszázstól az indiai ajurvedikus masszázsig több mint félszáz kényeztető simogatás kínálkozik szakértő kezek által. A szépség szolgálatában százféle kezelést kínálva sorakoznak a mosolyra és kedves szóra mindig kész szakemberek. 

Az aprónép pedig szívesen látott vendég a szállodában. Jelenlétük színesíti a mindennapokat és parányi létük a mesék világában teljesedhet ki. A wellness számunkra a gyermekpancsoló, birodalmuk a MenDan játszóház. Arról, hogy az ezerféle játék életre keljen, a kedves MenDan manók gondoskodnak. Közismert manótulajdonság.

A jó vendéglátó ismérve a terített asztal örömeinek megteremtése, varázslat a kulinária világában. A szállodában ismerik a titkot. A Corál és Zafír étteremben kellemes miliőben a tradicionális ételektől az egzotikus kompozíciókig minden vendég megtalálja a legjobb falatokat. A vegetáriánus és fitt táplálkozást előnyben részesítők is változatos kínálattal találkoznak. A szálloda 33 méteres büféasztalát megtölteni színes, ízes és illatos remekművekkel csak a paradicsom kapujában lehetséges.
A desszertek, a csábító sütemények és péksütemények a szálloda saját cukrászatában készülnek.
Kiváló ételekhez kiváló borok illenek. Nem kell messzire menni, hiszen Zalakaros a Balatonmelléki történelmi borvidék szőlőtermő helye, ahol általában lágy és száraz borokat készítenek. A borvidék borai illatosak, aromaanyagokban igen gazdagok, élénk savtartalmúak. A „hazai” borok kínálatából pedig kiemelkedik  az Olaszrizling, Rizlingzilváni, Zöld veltelini, Chardonnay és a Zalagyöngye.
„A mosoly négy csillaga” a vendégek arcán visszatükröződve: MenDan Thermál Hotel****



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése