2011. szeptember 5., hétfő

Csillagos liget a Hármas - Körös holtágának partján


Tessedik Sámuel és Melis György neve, páratlan szépségű Pepi-kert, híres oktatási intézmények, Bolza - kastély és a 175 éves, ötven éve még működő Szárazmalom. Összefoglaló néven Békés megye gyöngyszeme, Szarvas. A hangulatos kisvárosban a csend és a nyugalom szigetén épült a Liget Wellness és Konferencia Hotel****.

Aranybányára bukkanhatnak a természetbarátok, a vizisportok, horgászat, vadászat, lovaglás szerelmesei és a kulturális, művészeti értékek iránt érdeklődő utazók egyaránt. A szállodába lépve a választás helyessége beigazolódik.

A vendégek kényelmét 36 kétágyas szoba - melyből 5 a Magnólia Házban található -, két családi-és egy De Luxe lakosztály szolgálja. Varázslatos hangulatba csöppenhetünk, Indonézia csodás világát érezhetjük a közelben a Bali szigetéről származó keményfa bútorok láttán. Szigetvilág üzenete a szobabelsőkben, a Körös kanyarulatának és az Erzsébet liget ősfáinak látványa az ablakokból. Pihenésre és kikapcsolódásra csábító miliő. A lakrészek méretei, felszereltsége, tájolása, az ősi elem, a víz megnyugtató közelsége teszi minőségivé a szobákban töltött időt.

A szálloda területének fákkal borított, árnyas részében az otthon kényelmét és melegét nyújtják a Prémium bungalók és az idei évben épített téliesített, kis teraszokkal díszített apartman házak.

Konferenciák, szakmai találkozók, tréningek, családi események lebonyolításához jól felszerelt, természetes fénnyel megvilágított, elsötétíthető termek állnak rendelkezésre, melyek hangszigetelt mobilfallal szekcionálhatók. Pálma és Jázmin a Ligetben. Rendezvénytermek hatalmas ablakokkal, kilátással a Körösre, a tanácskozások kellemes hangulatú helyszínei.

Feltöltődés, testi-lelki kényeztetés kínálkozik a szálloda wellness részlegében. feszített víztükrű külső medence, beltéri melegvizes élménymedence, frissítő masszázs-világ gondoskodik a teljes élményről.

A család minden tagja egyszerre pihenhet a szállodában, mert itt a gyermekek is a központban vannak. Valódi vendégekké válnak, méreteikhez igazított szolgáltatások várják őket a szobákban, a wellness részlegben és az étteremben egyaránt. Babaágy, gyermekpancsoló, a Magnólia Ház gyermekbirodalma és gyermek étlap. Kicsi világuk minden kényelme üde színfolt a felnőttek szálláshelyén.

A szálloda elegáns, orientális stílusban berendezett étterme kínálatával arra törekszik, hogy a pihenésre, kikapcsolódásra szánt időben ízletes és egészséges ételek és italok széles választékát tálalják a vendégek asztalára. Magyar-és nemzetközi ételspecialitások, reformkonyha és a wellness gasztronómia kínálata sorakozik a kulináris élvezetek szerelmesei, vegetáriánusok, kímélő étkezésre szorulók és gyermekek számára egyaránt.
A „hely szelleme” belopta magát a gőzölgő fazekakba és a sütőlemezekre egyaránt. A tájjelleg bemutatása a gyomron keresztül érvényesül a főszakács jóvoltából. Békési házi kolbásszal töltött borda, Mittrovszky szűzérmék lilahagymás paradicsomsalátával és Melis György-féle libamell tokány káposztás palacsintával. Mit jut eszünkbe róluk? Az étlap címszavait olvasva Szarvas városa, megízlelve őket a Liget Wellness és Konferencia Hotel****.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése