2011. szeptember 21., szerda

Sárvári csillagok az évszázadok vonzásában


A Rába két partján, a Gyöngyös-patak torkolatától délre fekszik a gyógyvízéről híres, hangulatos kisváros, Sárvár. Magyarország fürdői sorában előkelő helyen szerepel az egy évtizede megnyitott gyógyászati-és wellness komplexum, mely a „Members of the royal Spa”, vagyis a Királyi fürdők szövetségének a tagja. A környéken 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör a felszínre. Egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és neurológiai megbetegedések hatékony gyógyítója a nevezetes természeti kincs. 


Az ide látogató, gyógyulni és pihenni vágyó utazók részesei lehetnek a történelemnek a Nádasdy várban a vár és a huszárok történetének megismerésével és élvezhetik a természet közelségét a várkert arborétumában.

Természet, történelem, gyógyulás és pihenés egy kisvárosban csillagokkal ékesített szálláshelyek vendégszeretetével összekapcsolva. Sárvár háromcsillagos szállodái a vendégek számára az otthon biztonságos melegét kínálják.

A fürdőtől 300 méterre, családias környezetben várja vendégeit a Wolf Hotel***, melyhez egy 25 szobás Panzió is tartozik a termálfürdő szomszédságában.
A szálloda 21, ízlésesen kialakított, jól felszerelt, erkélyes. szobával rendelkezik.
A hangulatos, klimatizált étteremben a magyar specialitások mellett kalóriaszegény, egészséges ételek is megtalálhatóak. A kávézó a pihenés óráiban kellemes helyszínül szolgál, ahol a szicíliai Ionia tea-, kávé-, frappé- és forró csokoládé különlegességek, csábító süteményillat kényezteti az érzékszerveket.


Egy évtizedes múltra tekint vissza a Sárvár belvárosában épült kétszintes Platán Hotel*** és Étterem, mely 15 két-, 3 háromágyas és egy apartmannal várja a vendégeket. Kádas vagy zuhanyzós fürdőszobákkal, minden igényt kielégítő  felszereltséggel a pihenés nyugodt légkörét teremtik meg. A szállodában 25 fő befogadóképességű konferenciaterem, szauna, szolárium, pezsgőfürdő, napozóteraszos kültéri medence áll a vendégek rendelkezésére. 

A terasszal bővített étteremben az ízek szerelmesei kedvükre válogathatnak a magyar ételspecialitások mellett a vegetáriánus étkek, valamint különleges vad- és halételek közül. Szomjoltónak hazánk borvidékeinek legfinomabb borai sorakoznak fel. Az angol stílusú kávéház nevében hordozza a visszafogott eleganciát.

Októberben ünnepli hetedik születésnapját a város központjában található Hotel Viktória***. Közvetlenül a tízhektáros, számos fa- és növényritkaságot bemutató arborétum szomszédságában a csend és a nyugalom szigetén 24 tágas, kényelmes szoba, 2-2 két-és négyágyas apartman, valamint egy családi szoba nyújtja a pihenés biztonságát és kényelmét.

A szálloda kiváló helyszín kisebb konferenciák, csoportos üzleti megbeszélések, tréningek, előadások, családi rendezvények lebonyolítására, melyek két 40 fős konferenciateremben szervezhetők.

Nyári időszakban, napsütötte kora őszi estéken az igényesen kialakított kerthelyiségben, kerti pavilonban étkezhetnek a vendégek, akár egy-egy grillparti mediterrán hangulatú ételeivel.
Az exkluzív, hangulatos kávézóban bőséges ital- és kávékínálat segít a nap derűs indításában vagy az esti ellazulásban.

A hotelek visszavárják vendégeiket, amikor elindulnak a környék látványosságainak felfedezésére, akár Szombathely, Kőszeg, Sümeg történelmi nevezetességeinek megtekintése, akár a celldömölki Ság-hegy megmászása, vagy a Pannónia-ring adrenalin növelő programjain való részvétel a cél.

Sárvár gyógyvizéről és vendéglátásáról nevezetes települése hazánknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése