2011. szeptember 2., péntek

Szállodák félezer szempár kereszttüzében

Nemrégiben zárult kéthetes játékunk, melyben arra kértünk ötszáz résztvevőt, hogy naponta más-más régióban válasszák ki a nekik legjobban tetsző szállodát. Izgalmas utazás volt a szépség birodalmában.

A képzeletbeli országjárás a Balaton régióval kezdődött. Hangulatok, érzelmek és élmények „vezették” a mustra során a kritikus szemeket. A pálmát végül az Anna Grand Hotel Wine and Vital**** vihette el.  
Balatonfüred történelmi belvárosában, közel két hektáron épült elegáns szálloda a diszkrét luxus képviselője. Kétszáz éves épület száz szobával. Minden év júliusának végén, mint egy tökéletesen kinyílt virág, teljes pompájában fogadja a híres bál szépeit és ünnepli az Anna-bál királynőjét.

Észak- Magyarország mesébe illő szállodái közül az Ezeregyéjszaka csodáját váltották valósággá. Régiójában és a hazánk wellness szállodái közül is a legszebbnek a Mesés Shiraz Hotel**** ítéltetett. Egerszalók büszkesége a luxus, a keleti kényelem és az afrikai hangulati elemek megfelelő arányú keverésével meleg, barátságos környezetben várja vendégeit.

A történelmi környezetben, a középkor hangulatát a mába varázsolva áll a büszkén Sümegen, a Vár alatt a Hotel Kapitány****. Közép-Dunántúlon nyerte meg a „szépségversenyt.

Igazi paradicsom Észak- Alföldön a hajdúszoboszlói Hotel Silver Superior****. A város szállodanegyedében a híres gyógyfürdő mellett található hotel külső szépségével hódított. 115 standard szobával és 23 lakosztállyal, valamint bio- komfort fokozatú, medenceparti szobákkal és lakosztályokkal várja a vendégeket. 

Közép- Magyarországon Inárcs település vonta magára a figyelmet és vált nevezetessé a 34 hektáros erdőben fekvő Bodrogi KúriaWellness Hotel**** által. Kis sziget azoknak, akik teljes kikapcsolódásra, kényeztetésre, romantikára és a természet közelségére vágynak.

A Hotel Corvus Aqua**** Orosháza- Gyopárosfürdőn a Dél- Alföld legszebbike lett a szigorú „zsűri” pontozása által. A választás nem volt könnyű számukra, de a szállodára tekintve nem kétséges az elismerés. „Vannak olyan helyek a világban, melyek az idők végéig belénk rögzülnek. Színeikkel, hangulataikkal, és nem utolsó sorban ízeikkel magukhoz vonzanak, és nem eresztenek el!” – a szálloda gondolataival is egyet kell értenünk.

A Fried Kastélyszálló**** Simontornyán az elmúlt évben elnyerte „Magyarország legszebb szállodája” címet. Semmi nem változott az elmúlt egy évben, amikor egy nyárvégi játékban Dél – Dunántúl szépségkirálynője lett.

Szintén a Dunántúlon, de a nyugati fertályon Hévízre esett a véleményalkotók választása, ahol az Amira Boutique Hotel Wellness and Spa****kapta a legtöbb szavazatot. A város zöldövezetében, mór-arab stílusban épült szálloda valóban szemet gyönyörködtető látvány. Hangulatos kert, wellness oázis, idillikus keleti miliő az étkezések helyszínén. A külső kép és a belső hangulat összeillesztése megér akár egy képzeletbeli utazást is.

Rendhagyó „országjárásuk” végén a fővárosba érkezünk. Budapest gyöngyszemei közül választani nem kis feladat az értékelők számára. Az eredmény azonban önmagáért beszél. Egy forró nyári napon a döntés megszületett. A nap koronája a Ramada Resort Aquaworld**** fejére került. A szálloda szolgáltatásai tekintetében egyedülálló Budapesten. Több mint háromszáz szoba, lakosztály és apartman, közel 1000 fős konferencia központ, saját spa, wellness és fitneszrészleg, szórakoztató központ, több mint 1000 parkolóhely szolgálja a vendégek kényelmét. Az élmények teljessé tétele érdekében közvetlen átjárást biztosítanak  Európa egyik legnagyobb fedett vízi témaparkjába, az Aquaworldbe.

Ötszáz szempár majdnem két héten keresztül pásztázta a hotelek világát tenyérnyi hazánkban. Véleményük ezúton közkinccsé vált. Ötszáz a millióból – mondhatnánk. Kíváncsi lennék Olvasóim esztétikai, érzelmi és tapasztalati szintézisére is. Önök mely hoteleket választanák a Prémiumhotelek kínálatából?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése