2011. július 27., szerda

Annuska villa újjászületése a boldog békeidők emlékével

A mediterrán klímájú Balatonfüred a Balaton part legrégebbi üdülőhelye lankás dombok között fekszik. A vendéglátás gyökerei közel 300 évre nyúlnak vissza, amikor a gyógyvízzé nyilvánították a településen fakadó savanyúvíz forrást. Az első fából készült vendégfogadót kőház, majd fürdőház váltotta fel. A biztos alapra emelt, eredetükben is a nyaralást, pihenést szolgáló épületek haladva a korral, átváltoznak. Falaik, köveik a boldog békeidők emlékét őrzik és közvetítik üzenetüket: „Érezd jól magad megnyugtató ölelésemben.”

A közel száz esztendős Annuska villa is arra ítéltetett, hogy nyugalmat és feltöltődést biztosítson a városban megpihenni vágyó utazók számára. Az őspark fái lombsátrukkal vigyázzák a szabadban töltött pihenés zavartalanságát. Az egykoron egy jómódú kereskedőcsalád nyári otthonául szolgáló villa Hotel Park*** néven született újjá.

A szálloda 23 szobával rendelkezik. A választás lehetősége igazodik a különféle igényekhez. Az első emeleti kétágyas szobáink közül választható normál, vagy tágasabb, korhű bútorokkal berendezett, parkra néző ablakokkal. Kisebb, de otthonosabb lakrészek hívogatják a vendégeket a tetőtérbe, a svájci-francia romantikus regények hangulatát árasztva. A nosztalgia jegyében berendezett lakosztályok megidézik a húszas évek fürdőstílusát. Az emeleti folyosók végén fából készült, fedett teraszról csodálható meg a gyönyörű balatoni panoráma.

A családbarát szállodában minden korosztály megtalálja a kikapcsolódáshoz szükséges feltételeket. Az udvaron medence és játszótér áll a vendégek rendelkezésére, a parkban tett sétákon kívül lehetőség van asztaliteniszezni és tollaslabdázni is. A környékbeli kirándulásokhoz a szálloda gyereküléssel ellátott kerékpárt, valamint ingyenes strandbelépőt biztosít a balatonfüredi kempingbe.

Százéves Annuska tovább dédelgeti álmát, hogy falai között derűt, nyugalmat és békebeli hangulatot sugározhasson az erre vágyó vendégek számára. Villa az ősparkban: Hotel Park***

Balatonfüred pillanatai 1 percben:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése