2011. július 18., hétfő

Barokk pompa egy főnemesi birtokon, a festői Zalában


A középkori eredetű Zalacsány a Csányi család birtoka volt, szülőhelye Csányi Lászlónak,  a második független magyar kormány miniszterének, aradi vértanúnknak. Az épület barokk arculata a Batthyány család tulajdonába kerülésével formálódott.

A Csányi-domb oldalában épített szabadidőpark kedvelt kirándulóhely csónakázó- és horgásztóval.

A háromszáz éves 6 hektáros ősparkban valódi főúri pompájában található a Batthyány Kastélyszálló***.
A csendes, nyugodt környezetben a szállodában 33 szoba áll rendelkezésre, melyek közül 3 egyágyas standard, 20 kétágyas és 7 háromágyas. Továbbá 3 lakosztály és a Kastély Villaparkban 18 luxus apartman várja a vendégeket.

Konferenciák és rendezvények kedvelt színhelye. A technikailag felszerelt, 100 fő befogadóképességű konferenciaterme több nagyszabású és nagy létszámú rendezvénynek biztosított helyszínt, a résztvevők visszajelzési alapján elsőrangú minőségben.

Az ősi szót, a „boldogító igen”-t jegyespárok sokasága vallotta már a kastély ősparkjában, több száz éves fák árnyékában.

A hotelban wellness részleg várja a pihenésre vágyókat belső termálmedencével, pezsgőfürdővel, szaunával, különféle masszázs- és aromafürdő szolgáltatásokkal.

A parkban szabadtéri medence, gyermekjátszótér, strandröplabda és teniszpályák, lengőteke, grillterasz, és bár található. Az lehetőség kívül és belül egyaránt adott a szálloda részéről, a vendégek testi és lelki feltöltődése garantált.

A régi idők nemesi otthonának melegét idézi fel a szálloda elegáns étterme házias ételeivel, a magyar konyha specialitásain túl a világkonyha remekeivel, főúri vendéglátással. A nyáresték hangulatának kulináris varázsát az ősparkba nyíló teraszon rendezett grill-estek fokozzák.

Alig 10 km-es körzeten belül horgászási, lovaglási, lovaskocsikázási, sárkányrepülési lehetőség kínálkozik az aktív pihenést kedvelők számára. A gyógy-és élményfürdők szerelmesei Kehidára és a Hévízi Tófürdőbe tehetnek látogatást.

A távolabbra kirándulóknak sem szükséges 30 km-nél többet utazniuk, hogy Sümegre érjenek egy középkori hangulatba, vagy megcsodálják Keszthelyt, a Kis-Balatont és a Bivalyrezervátumot.

„Váljon főnemessé néhány napra a Batthyány-k ősi birtokán! Hagyja magát kényeztetni, töltse idejét egy valódi kastélyban!”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése