2011. július 7., csütörtök

Varázslatos vidék – visszavágyó vendégek


Mór a Közép Dunántúlon a Vértes és Bakony hegység között található kisváros, mely már a római korban szőlőtermő terület volt. Egyike Magyarország borvidékeinek, mivel rendkívül kedvező éghajlatú és talaj-összetételű lösz és homok szőlőterület, amelynek adottságai elsősorban a fehérborszőlő-fajtáknak, az ezerjónak, a leánykának, a tramininak a termesztéséhez kedvezőek.

A jó bor kínálja magát, de még jobb, ha szívesen kínálják. A vidék híres a sváb hagyományokról és a vendégszeretetről. A város határában található Hétkúti Wellness Hotel****, a „Mosoly és a Nyugalom szigete”.

Ha már hagyományt említettünk, akkor ide kívánkozik a hotel elnevezésének magyarázata. A 17. században német telepesek népesítették be a vidéket és az első hét sváb család – egy rendelet nyomán – egy-egy kutat ásott magának. Pontosan ott, ahol ma a Hétkúti – dűlő nevet viselő terület található.

A szálloda épületének látványa már első pillantásra magával ragadó. Mind külsőleg, mind belső berendezésében egy letűnt idő nyugalmát, a hajdan volt vidéki élet nyomait viseli magán. A nyugalom a kulcsfogalom, mely az ide érkező vendégek számára a varázslatot jelenti, a valódi kikapcsolódás élményét nyújtja. Aki már ellátogatott a szállodába, bizonyára visszavágyik, mert a vidék és a vendéglátás magával ragadó.

A hotel szobái I. kategóriásak. 10 db standard-, 18 kiemelt-, 3 db superior szoba és 4 lakosztály várja a vendégeket.
Berendezésükben a modern eleganciát sugározzák, a bútorok az osztrák Voglauer gyár nevével fémjelzettek. A nászutas szobában igazi osztrák hangulat fogadja a fiatal párokat baldachinos ággyal és népies stílusú parasztbútorral.  

A szállodához tartozik egy 29 hektáros Lovaspark is. Szolgáltatásai között szerepel a lovasoktatás, lovaskocsizás, bértartás.

A wellness szerelmesei paradicsomban érezhetik magukat a szolgáltatások sokfélesége és színvonala láttán. Május 31 – szeptember 30. között tengeri hangulatot idéző homokos napozóterasz északi-tengeri napozókosarakkal kényezteti a vendégeket.

A Lovas Vendéglő hangulata szintén egyedülálló. Hangulatában, berendezésében régi osztrák stílusjegyeket visel magán. A múlt és a jelen találkozik az építészeti megoldásokban. A lovardára néző nagy ablakon pedig figyelemmel kísérhető hozzátartozónk lovaglótudása.

Az ételkínálat változatos, megtalálhatók benne a kímélő, egészséges ételek, a nemzetközi szakácsművészet remekei és a tradicionális sváb ételek egyaránt.

Jó idő esetén a 35 fős terasz is vendégeink rendelkezésére áll, ahonnan a kulináris örömök mellett a Vértes csodálatos panorámáját is élvezhetik.

Mór az Ezerjó városa, a Hétkúti Wellness Hotel**** az ezer ízű élményvilág. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése