2011. július 19., kedd

A reformkori városközpont százszobás, klasszikus eleganciája


Ha magyar tengerünk körvonalát képzeletben összekapcsoljuk, üdülőhelyei gyöngysort alkotnak. Ékkőként a gyöngysorban Balatonfüred emelkedik ki. Többféle titulussal illették már, úgymint a „szőlő és a bor”-, az Anna-bál városa. Nekem a királynői jelző jut eszembe róla.
Ugyanúgy, mint a reformkori városrész legfrekventáltabb helyén pompázó, közel 2 hektáron fekvő Anna Grand Hotel**** Wine & Vital főépületéről.  A tőle 100 méterre található szárnya a háromszintes, akadálymentesített Ipoly Residence**** egy 120 éves, eklektikus műemlék épület. A diszkrét luxust képviseli igényesen berendezett tágas szobáival, teraszos lakosztályaival, melyek elnevezésükben illeszkednek a főúri érzéshez : Stefánia főhercegnő, Széchenyi Melanie grófnő és Valéria lakosztály, melyekben névadóik is otthonosan éreznék magukat. Wellness részlegében az elegancia tetőfoka a Swarovski által tervezett, kristályokkal kirakott mennyezet. A jakuzziban kikapcsolódva a csillagos égbolt érzékelhető általa.
 
A több mint 200 éves, klasszicista stílusú főépület, az Anna Grand Hotel**** száz különböző típusú és méretű szobája biztosítja vendégek kényelmét.
Konferenciatermei 20-300 fő elhelyezésére alkalmasak, a díszterem alatt található patinás étteremben 200 fős ültetett állófogadásra van lehetőség, míg tavasztól őszig az árkádokkal és teraszokkal együtt befogadóképesség meghaladja az 500 főt.
A szálloda báltermében, méltó környezetben rendezik meg évről évre hagyományosan az elegáns és világhírű Füredi Anna-bált.

Az Anna Grand Spa-ban a tudomány és a hagyomány összekapcsolásával, a „szőlő és a bor” városában, az ideális hatóanyagokat tartalmazó szőlőre alapozzák az extra hatékony, tudományos és egyedi bőrápolást. 2 évvel ezelőtt a hotel elnyerte a megtisztelő „Az év vidéki wellness szállodája” címet.

A Wellness és Spa részleg szolgáltatásain kívül bowlingpálya, minigolf, a többek között holisztikus terápiát is kínáló BioMed Gyógyközpont, és fogászati klinika áll a vendégek rendelkezésére.

A szálloda patinás étterme édenkert az ínyencek számára a mesterszakácsok alkotásai, a bőséges és változatos ételválaszték a paradicsomi állapot alapja.
Az Anna Caféban felszolgált, reformkori receptek alapján készített házi sütemények és klasszikus cukrászati csodák teszik fel a koronát az étkezésre.

A borkultúra népszerűsítésében is élenjáró szálloda olyan borokat kínál a vendégek számára, melyek öt borrégió legnemesebb nedűi. Az egyedi, 420 négyzetméteres Vivamus Vinotéka közel 60-féle, első osztályú borkínálattal várja a vendégeket.


Hagyomány, elegancia, minőség vendéglátóként, koronás kényeztetés vendégeként.  Balatonfüred királynője, Anna Grand Hotel**** Wine & Vital.






 Ha már Balatonfüreden járunk, kóstoljunk bele az Anna-bál hangulatába. 1 perc Magyarország:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése