2011. július 20., szerda

Múlt és jelen találkozása az „Élővizek városának” szívében

Tata a Gerecse és a Vértes hegységet elválasztó Tatai-árok északnyugati kapujában fekszik. A biodiverzitás, vagyis a faji sokszínűség, biológiai sokféleség magyarországi fővárosa, mely kitüntető címet az elmúlt évben a természeti értékekhez kötődését elismerve kapta. 

Az Öreg-tó a Tatai Várral, a Cseke-tó és az Angolpark szomszédságában található drágakő, a közel 250 éve, az Esterházy család megbízásából ország első szálláshelyének épült és 1770 óta eredeti funkciójában működő Hotel Kristály****

A szálloda három szárnyában különböző típusú, standard és superior kategóriájú szobák és lakosztályok várják a vendégeket.
A műemlékvédelem alatt álló főépületben az Esterházy szárnyban egyedi, klasszikus stílust képviselő 10 négycsillagos superior szoba, egy lakosztály található.
A József szárny 4 egyágyas és ugyanennyi kétágyas standard és superior szobával rendelkezik, itt van lehetőség összenyitható, családi szobák kialakítására is.
Az új épületrészben, az Erzsébet szárnyban 1 akadálymentesített- és 35 standard, valamint 2 superior kategóriájú, erkélyes szoba áll a vendégek rendelkezésére.

A hotelben található, természetes fénnyel ellátott Kazinczy terem 35 fős rendezvény befogadására alkalmas. 

A Crystal Spa Relax egyedi stílusú, wellness részleg sajátosan „kristályos”, kialakításában a múlt és a jelen ötvözete elegáns köntösben.

Az ízek szerelmesei örömteli órákat tölthetnek a tradicionális ízeket kínáló modernségében is barokk eleganciát sugárzó Esterházy étteremben. Díszudvarra néző szép különterme, a Szeparé olvasósarkaival családias hangulatot áraszt.

Az eredeti téglaboltozatos pince, a Bohém Bár hangulatával, fényjátékaival kellemes esti kikapcsolódások színhelye.

A békére és nyugalomra vágyók valódi csendszigetre érkeznek, amikor úgy döntenek, hogy a Barokk kertben, a szálloda díszudvarában költik el ebédjüket vagy vacsorájukat.

A díszes udvar, közepén szökőkúttal alkalmas meghitt hangulatú családi, baráti találkozók lebonyolítására vagy a boldogító igen kimondására.

Az Angolpark közepén, a szállodától mintegy 150 méterre található Pálma Rendezvényház műemléki épületében nyílik lehetőség konferenciák, tréningek, kulturális események szervezésére. Az exkluzív Phoenix terem 250 fő befogadóképességű, a Howea, Cycas és Cocos termek pedig szekcióülések, kisebb rendezvények megtartására alkalmasak. A kávézó és a terasz kiegészítője a sikeres és élvezetes eseményeknek, legyen szó kulturális vagy üzleti összejövetelről.

Tata vonzó természeti környezetével, történelmi nevezetességeivel és szépségével sétára készteti az utazót. A nyugodt és kényelmes pihenési lehetőséggel, nemes eleganciával, szívélyes vendéglátással pedig maradásra csábít a Hotel Kristáy**** és Esterházy Étterem.

Pillantsunk bele Magyarország egy szeletkéjébe, egy percben. 1 perc Magyarország:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése