2011. augusztus 30., kedd

Dunántúli vendégváró indián nyár


A Dunántúlon tett képzeletbeli utazásunk során bepillantunk néhány szálloda vendégek előtt kitárt kapuin. Sokan szeretnek a nyár végén utazni és kikapcsolódni, megtalálni a nyugalom szigetét. Bár a naptár szerint lassan a Földanya havában járunk, a meleg nyárutóra számos szálloda ígér vonzó ajánlatokat a pihenésre, kikapcsolódásra vagy az aktív turizmust kedvelők számára.
A teljesség igénye nélkül Baranyától Vas megyéig utazgatva pillantunk be egy-egy szálloda nyárutói kínálatába.


Pécsett, a Hotel Makár Sport és Wellness**** sétára invitálja az utazókat. A Világörökség városában pedig akad látnivaló bőven. A vendégeket megérkezésükkor Pécs városával kapcsolatos ajándéktárgy és bőséges gyümölcstál fogadja a szobájukban. A kedves fogadtatás után tárlatvezetéssel megtekinthetők a UNESCO Világörökség helyszínek. A séta utáni pihenésről a wellness részleg gondoskodik.

 

A pécsi Ókeresztény sírkamrák, mint a Világörökség része 1 percben:


Somogy megyében járva vadlesre hívja az erdő és a vadászat szerelmeseit a csodaszép Zselicben található Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont.


Egy jóféle melegítő ital elfogyasztása után az erdő csendjében szarvasbőgést hallgathatnak és vadakat figyelhetnek meg a vendégek szakértő kísérő vezetésével szeptember és október hónapban. Az éjszakai túra a hotelben egy háromfogásos vacsora elfogyasztásával kezdődik, majd a természet lágy ölén folytatódik.

 

 


A festői Zala a romantikára vágyókat hívogatja, hogy édes kettesben töltsenek néhány napot távol a város zajától Zalacsányban, Batthyány Kastélyszálló**** vendégszeretetét élvezve. Varázsereje van a tájnak és a szállodának, így a romantikus lelkek gyakran „visszajárnak”.
Első randevúra, évfordulóra, meglepetésként, leánykérés alkalmából, újrakezdéshez minden feltétel adott. A vendégeket pezsgő és rózsa várja a szobában, a lovaglás vagy sétakocsikázás után jól esik egy romantikus aromafürdő és a nap koronája a gyertyafényes vacsora minőségi borral leöblítve. 


Hosszú őszi napokat ajánl a Hotel KarosSpa**** a vendégeinek egészen a november beköszöntéig. Exkluzív lakosztályban vagy családi szobában pihenve minden korosztály jól érezheti magát. Négyezer négyzetméteren úszómedence, termálmedence, élménymedencék, jégbarlang, szaunasziget, kondicionáló- és fitness terem, érdekes programokban bővelkedő gyermekjátszó gazdag kínálata közül válogathatnak a Harmónia Spa Wellness részlegben. Az Éden étterem ínyenc kínálata, a bőséges büféreggeli és –vacsora, magyaros és nemzetközi ételek széles választéka bearanyozza a hosszú őszi napokat. Ezer szín az őszi természetben, színes kínálat a szállodában. A külső és a belső egyensúlya.

Zalakaros 1 percben:


Vas megye székhelyén a nyár hangulatát csempészik be az őszbe. Szombathelyen a Park Hotel Pelikán****  szeptember 23-ig „Családi csobbanás”-ra csábítja az érdeklődőket. A szálloda wellness részlegének korlátlan használata mellett számos ajándék belépő közül választhatnak a vendégek. A megújult Tófürdőben több, mint 5 hektáros területen hódolhatnak szenvedélyüknek a fürdés szerelmesei. Izgalmas órák várnak a vállalkozó szelleműekre a négy óriás csúszdából álló együttes kipróbálásával.

Az egy hektáros területen található Kalandváros a központjában magasodó favárral, kilenc tornyával, csúszdáival és kötéllétráival, az önfeledt játék kimeríthetetlen variációit kínálja. A kisebb gyerekek játékai, vizes játszóhelyek és dombcsúszdák, a vár környékén elszórtan találhatók. A hintaparkban a mozgáskorlátozottak is találhatnak játéklehetőséget.

A Vasi Múzeumfalu a megye falusi lakosságának két évszázados építészeti kultúrájáról, életmódjáról nyújt képet, a különböző tájegységek kisnemesi-, jómódú- és szegényparaszti portáinak bemutatásával.

Dunántúlon szép, színes, kellemes ősz ígérkezik. A hotelek ajánlata pedig kínálkozik. Legyen tartalmas és felejthetetlen az indián nyár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése