2011. augusztus 19., péntek

Féldrágakő a „reumások Mekkájának” szívében


Baranya megye székhelyétől 25 kilométerre, a Villányi hegység lábánál fekszik Harkány, a nevezetes fürdőváros. Kiemelt országos minősítésű gyógyfürdőjének köszönhetően élénk turizmus jellemzi, idegenforgalmi jelentősége egyre növekszik. A Duna-Dráva Nemzeti Park határán, a természet gazdag élőhelyei, történelmi nevezetességei közelségében csendes, jó levegőjű valódi vidéki idill várja az idelátogató gyógyulni vágyó vagy aktív pihenést választó utazókat.
Az itt élők közel kétszáz éve őrzik természeti csodájukat, az egyedülálló kénes termálvizet és ápolják a fürdőkultúra hagyományait. Mediterrán hangulatú, sajátos mikroklímájú településen jó szívvel és barátságos mosollyal fogadják a turistákat.

A város szívében egy korszerűen berendezett szálloda nyújt pihentető szolgáltatásokat és biztosítja a testi és lelki feltöltődés nyugalmát. A gyógyfürdő közelében épült Ametiszt Hotel*** platánfákkal ékesített, pázsitos kertjével a természetet hozza a vendégei közelébe.

Különleges, keleti fekvésű kertkapcsolatos szobái részben teraszosak, kényelmes bútorokkal berendezve. A generációk nyugodt pihenését biztosítják az összenyitható korszerű családi szobák.

A wellness és a sportok szerelmesei kellemesen kapcsolódhatnak ki a hoteltől 250 méterre található gyógyfürdőben, ahol a sportpálya, teniszpálya, masszázs, pezsgőfürdő és gőzfürdő kínálkozik a testi és szellemi felfrissüléshez.

Az Ametiszt étterem kínálata ékes bizonyítéka annak, hogy a tradicionális magyar konyha változatos, ínycsiklandozó ízvilággal rendelkezik. A Villányi hegység második legmagasabb csúcsáról elnevezett Tenkes-hegyi malacpörkölt a tájjelleg képviselője. Szárnyasokból készült könnyű fogások, ízletes saláták, levesek és húsételek kínálják magukat és a vén platánok lombja alatt fogyasztva az étkezés valódi élménnyé válik. Az érzékszervek kényeztető nedűi a Villány-Siklósi borvidék legkiválóbb termőtájáról, a hegylábi szőlőültetvények tőkéiről kerülnek a poharakba.

A város legszebb kerthelyiségé és az étterme családi rendezvények, baráti társaságok találkozóinak színvonalas helyszíne.

Remek választás a helyi kínálat és a környék szépségeinek felfedezése után barátságos és minden igényt kielégítő szálláshelyre megérkezni.

A természetből a kertbe: Hotel Ametiszt***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése