2011. augusztus 3., szerda

Ember és természet harmóniája, vendéglátás a dicső rónaság szívében


Európa legnagyobb összefüggő, természetes füves pusztáján szabadon szárnyalhat a szem és a fantázia. Az ember és a természet két évezredes, harmonikus együttműködése eredményeként a látvány, a páratlan természeti környezet a Világörökség része.

Magyarország első Nemzeti Parkja szívében, a kultúrtáj természeti kincseinek és hagyományainak bölcsőjében épült szállodakomplexum alkalmas sportolásra, aktív kikapcsolódásra, karnyújtásnyira a puszta élővilágától és az alföldi élet szokásainak ma is élő  emlékeitől. A tájba harmonikus illeszkedő impozáns Hortobágy Club Hotel**** főépületét 18 apartmanház veszi körbe, stílszerűen, mint a központot az apró tanyái.

A kétszintes főépületben 54 kétágyas szoba és 4 lakosztály található.
A félkörben elhelyezkedő kétszintes, kerttel és terasszal ellátott apartmanházak szintenként 2 db kétágyas szobával, nappalival, konyhával és fürdőszobával felszereltek. A 180 négyzetméteres házak alkalmasak pihenésre, kikapcsolódásra, de családi összejövetelek, baráti találkozók szervezésére is.

A szálloda csillogó ékköve a főépületben található uszoda. Melegvizes pezsgőfürdő, szauna, gőzfürdő és szolárium egészíti ki a valódi wellness élményt. A zuhanyzóval felszerelt napozókert a napimádók paradicsoma.

A játékok és sportok kedvelői a pihenés napjaiban is hódolhatnak szenvedélyeiknek. Biliárd, darts, asztalitenisz, lovaglás, kenuzás, motorcsónakázás és horgászat közül válogathatnak. Két keréken bejárhatják a környéket vagy részt vehetnek egy valódi pusztakocsikázáson. A természet szerelmesei aktív kikapcsolódásukat madármegfigyeléssel aranyozhatják be.
.
A szálloda két étteremmel rendelkezik, a Hajdú terem 250 fő befogadására alkalmas. A teraszokról zavartalanul élvezhető a naplemente látványa, talán a világon egyedülállóan, mert a sík vidéken, ahol szabadon nyargalhat a szél, a szem is távolabbra lát. A Magyaros étterem kínálatában illeszkedik a táj jellegéhez, a specialitások színes palettáját vonultatja fel. A Hajdúságra jellemző ízek messze földön híresek és a tradíciók tovább élnek. Azt hiszem, hogy kár lenne feledni a Hortobágyi húsos palacsintát, a szürkemarhából készített Bográcsgulyást és még számtalan, a vidék nevével összefonódott specialitást. A gasztronómia helyi mesterei őrzik a titkokat, a kulináris örömöket pedig a vendégek számára tartogatják.
A ma oly divatos látványkonyha pusztai változata, a mással össze nem téveszthető szabadtűzi Slambucfőzés, malac- és ökörsütés nyárson. A vendégek bepillantást nyerhetnek az alföldi élet téli szokásaiba is, amikor részt vesznek egy hamisítatlan disznótoron.

A szálloda a tökéletes vendéglátás mintapéldája. Filozófiája szerint mindent egy helyen kínál. A vendégek megelégedettségének összetevői a szíveslátás, ismeretszerzés és a természet értékeinek értő közvetítése.

„Hortobágy, dicső rónaság, te vagy az Isten homloka.” – vallotta egykoron Petőfi Sándor. Úgy érzem, ha költőóriásunk utazásai során ilyen fogadásra talál, bizonyára ezt is megénekli.
Ember és természet harmóniája: Hortobágy Club Hotel****

1 perc Magyarország: Hortobágy Nemzeti Park

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése