2011. augusztus 22., hétfő

A királynővé válás csodája


Hazánkban számos hotel rendelkezik megfelelő adottságokkal és háttérrel ahhoz, hogy alapfunkciója, a szállás- és étkezés biztosítása mellett biztos alapot szolgáltasson a sikeres rendezvények megvalósításához. Legyen szó egy-egy családi eseményről, baráti összejövetelről, üzleti találkozóról vagy konferenciáról. Minden esetben más és más igény merül fel a létszám és a jelleg függvényében. A hotel lehetőségeihez mérten pedig szűkíti vagy tágítja tereit. A szabályok azonban változatlanok maradnak. Az infrastruktúra és a hozzáadott érték együttes jelenléte. Egyszerűen fogalmazva az épület és az ember. „Tankönyv ízűen” a rendezvényszervezés egy olyan átfogó tevékenység, mely a teljes körű tervező-, előkészítő- és szervező munkát magában foglalja az adott rendezvény lebonyolításával kapcsolatban 
Az ember tervez, előkészít, szervez és megvalósít. A fejekben gondolatok, a papírokon tervek, a befogadó, az épület pedig készül az átváltozásra.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a kezdetektől láthattam, amint öltöztetik a „menyasszonyt”, akit már akkor is ismertem, amikor megkérték a kezét és hosszú ideig jegyben járt.

A Hotel Magyar Király**** főbejáratával szemben impozáns üvegkupolás bálterem fogadja a belépőt, mely hétköznapjain is exkluzív látványt nyújt. Az elmúlt napokban a Kupolaterem „nyugalmi állapotában” érezhető vibrálás volt a levegőben, mely a készülődés izgalmából fakadt. A szálloda egy szombati rendezvényre készült. Családi esemény koronás helyszínéül, büszkén várta új ruháját. Négyszáz fős esküvői vacsora megszervezése és lebonyolítása volt a feladat. A fejekben letisztult gondolatok, a papírokon kiszínezett vázlatok, melyek nyomán a bálterem minden újabb díszét befogadva, talán még falait is kitágította a büszkeségtől. A „hozzáadott érték” tette a dolgát. Kezük nyomán óráról órára készült a nagy nap díszlete. „Munkásruhájuk” alatt mosolygó lelkeket lehetett sejteni, mely másnap az ünneplő ruhában az arcokon jelent meg. Fáradtságnak nyoma sem látszott, hiszen a tervezés, előkészítés és szervezés címszavak mellé egy kis pipa kerülhetett.
Lebonyolítani, pedig csak derűsen lehet.

Örömömre szolgál, hogy részese lehettem az átalakulásnak. Azt hiszem, hogy csak én láthattam, hogy beléptemkor pajkosan rám kacsintott.
Bizton állíthatom, hogy a Hotel Magyar Király**** augusztus harmadik szombatján királynővé változott.

1 megjegyzés:

  1. Hálás köszönet. A csodálatos dicsérő szavak, melyek kegyed tollából napvilágot látva szállodánkat méltatták igazán szívet melengető volt. A feladat mindig nagy. Megfelelni a VENDÉG-nek szép és felelősségteljes. Káprázatos este volt egy valóban remek csapattal. Öröm volt vezetni a kollégákat. Motivált, lelkes brigád várta az ünneplő családot, akik jókedvvel, vidámsággal, őszinte megelégedéssel viszonozták a mi erőfeszítéseinket. Megtisztelő volt ezen a rendezvényen részt venni, és felemelő másnap az elbúcsúzáskor a köszönő, dicsérő szavakat hallani.

    Vékony Péter, Room Division Manager, Hotel Magyar Király****

    VálaszTörlés