2011. augusztus 14., vasárnap

Történelem a vendéglátásban, polgári kényelem a Királynék városában


Három kistáj találkozásánál, a Bakony, a Balaton-felvidék és a Mezőföld ölelésében valamikor öt dombra épült szépséges város hívogatja számtalan látnivalójával az utazókat. Központi fekvése az idők folyamán meghatározta szerepét is. A Vár egykoron egyszerre szolgált királyi és püspöki igazgatási központként, ma a belső várban büszkén emelkedő Szent Mihály székesegyház őrzi a régmúlt titkait. Veszprémben a történelem nyomai ma is élnek és gyönyörködtetik a szemet. A hagyományt követve, a mai kor igényeit figyelembe véve az Óváros szívében egy két évszázados polgári lakás új életre kelve vendégek fogadására rendezkedett be. Szép környezetben, az egykori hangulatot megőrizve nyílt meg a belváros patinás szállodája a Hotel Historia and Historante**** .

Tágas, világos szobái, a természetes színek dominanciája mindenki számára megfelelő pihenőhelyet biztosítanak, a családi szobákban a játszósarok a legkisebbeknek  a nyugodtság és az otthonosság élményét nyújtják . A múlt kézzelfogható közelségére vágyó utazóknak a műemlék szárnyban kialakított szobákban a több száz éves gerendák „mesélnek” a boldog békeidőkről.

Az évszázados gerendák, a  kandallós olvasósarok és a 21. századi technika használata, a nosztalgia és korunk kényelme találkozik az igényesen berendezett és polgári kényelmet biztosító szállodában.

Az üzleti úton járók, a tanácskozásokat, találkozókat szervezők számára minden igényt kielégítő, professzionális szolgáltatások sora teszi sikeressé a rendezvényeket. 

A pihenés, kikapcsolódás óráit kellemessé és üdítővé varázsolja a szálloda wellness részlege. A testi és lelki kényeztetés után az ellazulás perceiben a pihenő részben épített üvegtető alatt a Tűztorony látványa éleszti fel a múltidéző gondolatokat.

Történelem a vendéglátásban, történelem az étkezésben.
A Historante étterem egyedi megnevezéssel, különleges ízekkel várja a gasztronómia szerelmesit. Azok a kincsek, melyek a természetben fellelhetők, erdők, mezők ajándékai mindenkor meghatározták és alakították táplálkozási szokásainkat. A kulináris élvezeteknek is létezik történelme, hagyománya. Erre az évszázadokon keresztül továbbadott tradícióra alapozva épül fel a az étterem kínálata. Ahogy a Historia, úgy a Historante is múltba néző, értékekre alapozott, újragondolt szolgáltatást nyújt. A régi kor szelleme a mai kor igényeiben él tovább.

„A trendkövető hagyomány” Hotel Historia andHistorante****

A "Királynék városának" egy perce: 1 perc Magyarország

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése