2011. augusztus 17., szerda

Heves megye kincsesládájának perzsa meséi


A mondás szerint: a természetet Isten öltözteti, az emberek maguk kénytelenek megtenni mindezt.  A Mátra és a Bükk hegység között, a Laskó patak völgyében fekvő Egerszalók esetében a Teremtő a legszebb öltözékek közül válogatott. Keresve sem lehetett volna találni varázslatosabb vidéket egy valódi mesevilág berendezésekor. A keleti kényelem, az afrikai miliő és a luxus elemek  szelíd egyensúlya tapasztalható, amikor mintegy eleven mesekönyvet fellapozva belépünk a falu központjában épült Mesés Shiraz Hotel**** kapuján.
A kultúrák sokszínűségéből válogatott kényeztető elemek, észak-afrikai Fürdőház, Arab udvar, Mór fürdő és afrikai Hammam látványa és mesébe illő világa fogadja a látogatókat.

A szállodában 45 különböző kategóriájú szoba található. Mindegyikük egy-egy illusztráció a mesekönyv lapjain. A berber mintákkal díszített falak, a Gül Baba szeráj arab udvarra néző szobái a mesevilágba beilleszkedés hangulati elemei. 20-30 négyzetméteres standard, belső kertre és arab udvarra néző superior szobák és többerkélyes lakosztályok kínálatából válogathatnak a vendégek. Családdal érkezők kényelmes pihenőhelyét biztosítja a Tan-Tan körteraszos lakosztály konyhasarokkal és étkezőpulttal felszerelve. A Kalifa elnöki rezidencia két hálószobás, többfunkciós pezsgőkáddal a fürdőszobában. A mézesheteiket töltő, romantikára vágyó párok számára a Marrakesh „szeráj” 50 négyzetméteren, Jáva szigetéről származó bútorokkal, baldachinos ággyal és tágas, szaunás fürdőszobával biztosítja a páratlan keleti kényelmet.

Az üzleti úton járók tanácskozásaik, összejöveteleik alkalmával egyedi környezetben valósíthatják meg sikeres találkozóikat.
A Bamako konferenciaterem 140 fős, a Timbuktu és a Szinbád terem kevesebb résztvevő esetén ajánlott helyszín. Szekcióülések rendezésére a Szeráj- és Aladdin szoba alkalmas a legkiválóbb technikai eszközök igénybevételének lehetőségével.

A keleti kultúrák fontos rituáléja a fürdés és a masszázs. A fürdőkultúra szentélyei  külső és belső megjelenésükkel varázsszőnyegen repítik el a vendégeket távoli tájak hangulatvilágába.
A kupolás Mór fürdő, az Arab udvaron sós vizes úszómedence, a Fürdőházban masszázsmedencék és egy afrikai Hammam kényezteti az érzékszerveket.
Az „olyan, mint egy álom” érzése tapasztalható az arab álom rituálé során, ahol az élet fája, az Argan olaja használatával éveket fiatalodhat a bőr és tiszta szellem tör elő a „palackból”.

A legkisebb szállodalakókat várja a gyermekek Mekkája az Ali baba pancsolója és játszótere és Aladdin varázslatos játszószobája.

A varázsvilág az asztali örömökben is számos csodát tartogat.
A Shiraz étterem kínálatában a francia ízvilág remekei, Észak-Afrika különleges gasztronómiai különlegességei is megtalálhatók. Az „Egri Shiraz”, a szálloda bora a vacsora végeztével kitűnő italválasztás. Az üvegkupolás, perzsaszőnyegekkel, szökőkúttal berendezett Dubai kert az ízvilághoz alakított szépséges étkezőhely. A Casablanca bárban lágy zongoraszó kísértében , ellazulás óráiban mintha Seherezádé mesélne……
Abdul pedig ismeri a valódi marokkói mentatea elkészítésének legféltettebb titkát. A barátság, a vendéglátás és a hagyomány jelképével fogadja vendégeit a szálloda.   

Vizek színezte dombok ölelésében az Ezeregyéjszaka legszebb történetei elevenednek meg: Mesés Shiraz Hotel****

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése