2011. augusztus 24., szerda

Mesebeli kastély a Tolnai- Hegyhát csúcsán


Tolna megye szépsége, változatos tájai, a színek és illatok harmóniája megállásra készteti az utazókat. A Mezőföld határolta, a Sió kék szalagjával díszített városka a Szekszárdi Borút egyik állomása. A gyönyörű tájba illeszkedő Simontornya neve a hazai bőrgyártás emlékkönyvének lapjain is szerepel. Száz esztendeje sincs annak, hogy egykoron a gyáros dinasztia Imre fia, szerelmének jeléül mesebeli kastélyt építetett felesége számára. A szecesszió remekműveként épült kastély egy francia stílusú parkban áll. A hajdan volt boldogság érzése a kövek között megbújva otthonos meleget áraszt. Máig is sugároz és megelégedettség mosolyának formájában a Fried Kastélyszálló**** vendégeinek arcán nyilvánul meg. A mese megelevenedett és tovább él.
Kastélyt építeni szőlődombok és erdők határolta gyönyörű tájba, a természet megkoronázása. Hazánk egyik legszebb szállodája az igényes utazók pihenőhelye.

A szemmel látható észlelések akkor váltanak ki igazán kellemes érzést, ha a harmónia érzetét keltik. A valódi szépség külsőleg és belsőleg egyensúlyban van. Ebben a kastélyban szinte mindegy, hogy belülről próbáljuk kitalálni a külsőt vagy kívülről szemlélve képzeljük el belső világát. Zeneileg úgy tudnám jellemezni, hogy együtthangzás.

A kastély eredeti, tölgyfa parkettás, kézzel faragott bútorokkal berendezett szobái megőrizték az egykori varázsukat és páratlan eleganciával veszik körül a falaik között pihenő vendégeket.

Családi esemény, üzleti- vagy baráti összejövetelek, tanácskozások színhelyéül választva fantasztikus élménnyel gazdagodhatnak a résztvevők. Szép környezet, felszereltség és szakértelem. Alapfeltételek, melyeket a szálloda teremt a szervezők megnyugvására és a sikeres kivitelezés érdekében.

Testi – lelki jólét megteremtése egy kastélyban. Az életfilozófia wellness formájában. Egyensúly az „Érezd jól magad!” puha köntösében. A szálloda felüdítő részlegének szolgáltatási kényeztetés paradicsomi állapotait teremtik meg.
A Liliom szárnyban fedett úszómedence, szaunák, masszázs- és terápiás helységek és aroma-tepidárium szolgálja az ellazulás óráinak változatos perceit. 

Az asztali örömök kellékei nem hiányozhatnak a tökéletes vendéglátás palettájáról. A hetven fős étterem kínálatában az ínyencek kedvükre válogathatnak a nemzetközi és a hagyományos magyar konyha remekeiből. „Halat, s vadat, s mi jó falat, s mi szem, szájnak ingere……” sorakoztatnak fel a vendégek asztalain. Bárányborda Fried módra, a kastély kertjében illatozó fűszerekkel bolondítva vezeti be a kínálatot. Szárnyasok, bárány-, marha- és vadhúsok, friss zöldségek és gyümölcsök szolgálnak kiváló minőségű alapanyagául a különleges ételeknek.

Tradicionális stílusban, téglából épített hűs borospincében az ódon tölgyfahordók a legízletesebb borok zamatát vigyázzák. Látványos szőlőskert kínálgatja a bor reményének mosolygós fürtjeit a vendégek számára. A tőkétől a pohárig folyamat látványos állomásai gazdagítják a kínálati oldalt. A borospincében megkóstolhatók a kastély borai és pálinkái, akár egy kellemes bogrács- vagy grillparti kísérőjeként.
A kastély tulajdonosai tisztelik a múltat, ébren tartják a ház jó szellemét és a történelmi értékeket is továbbörökítik a borkultúra évszázadaiból. Kellő körültekintéssel alkották meg a hagyományos eljárással készült saját boraikat.

„Ha megöregszem, pincét akarok, ezt már szilárdan elhatároztam. Semmi mást nem akarok az élettől.”  - vallja Márai Sándor a Magyar Borok című írásában. A kastélyszálló, közel száz évével megvalósíthatta a nagy író álmát.

Őszinte mosolyok, meghitt hangulat, barátságos kiszolgálás. Jó esetben, mint otthon. „Az otthonból a családba”, ars poetica, melyet vall és megvalósít a FriedKastélyszálló****

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése